Zadar,11.11. seminar: "Sufinanciranje konzultantskih usluga putem vaučera"

03.11.2010.

11.11. s početkom u 09:00 h u dvorani za sastanke Poduzetničkog inkubatora održava se informativni seminar o načinu sufinanciranja konzultantskih usluga. Seminar je besplatan za sve sudionike.


Kroz mjeru Sufinanciranje konzultantskih usluga poduzetnik ostvaruje pravo na povrat 50% iznosa plaćene konzultantske usluge i to putem vaučera kojeg poduzetniku izdaje partnerska institucija (razvojna agencija ili poduzetnički centar) na području županije u kojoj poduzetnik djeluje.


Sufinanciranjem konzultantskih usluga se želi olakšati i potaknuti osnivanje i razvoj subjekata malog gospodarstva te unaprijediti njihovo poslovanje kroz dostupnost stručnih znanja i savjeta te poticanje regionalnog razvoja.


Korisnici

Korisnik može biti svaki subjekt maloga gospodarstva, sukladno Zakonu o poticanju razvoja malog gospodarstva.
U projekt se mogu uključiti sljedeće ciljne skupine:


    1. Poduzetnici početnici (i poduzetnici u fazi razvoja do dvije godine)
    2. Poduzetnici u fazi rasta i razvoja
    3. Ostale ciljne skupine


Kako do vaučera?
Vaučer za sufinanciranje konzultantske usluge izdaje ugovorna partnerska institucija HAMAG-a, odnosno razvojna agencija ili poduzetnički centar u županiji u kojoj poduzetnik posluje.
Izvor: www.hamag.hr


Tvrtka Bioqualitech nositelj je naslova certificirani konzultant i punim pravom sudjeluje u projektu sufinanciranja konzultantskih usluga.
S obzirom na sjedište tvrtke u Zadru, najčešća partnerska institucija sa kojom surađujemo je Zadarska razvojna agencija. Odrađivali smo projekte i izvan zadarske županije pa tako imamo iskustva u radu sa Poduzetničkim centrom i inkubatorom DOXTUS, Regionalnom razvojnom agencijom Šibensko-kninske županije d.o.o., Razvojnom agencijom Zagreb, te Razvojnom agencijom Ličko-senjske županije.
Sredstva koje partnerske institucije imaju na raspolaganju su ograničena njihovim godišnjim proračunom koji im određuje HAMAG zbog toga nazovite nas i na vrijeme rezervirajte raspoloživa sredstva i kapacitete.